The star of Starbucks – fagforeningsseier i verdens største kaffekjede

Nabretta Hardin har gått i spissen for å danne fagforening ved en av Starbucks-sjappene i Memphis. Først fikk hun sparken, så vant hun og og seks kolleger en rettssak og ble gjeninntatt. Nå er Memphis 7 et symbol for en ny tendens innen fagforeningsfiendtlige globale gigantkonsern i USA.

Bildet: Nabretta Hardin (23) er nå omreisende organisator for Starbucks-arbeidernes nye fagforening i USA. (Foto: Halvor Fjermeros)

I løpet av kort tid har det skjedde oppsiktsvekkende gjennombrudd for forsøk på å danne fagforeninger i noen av de største globale konsernene i USA, som Amazon og Starbucks. Det er en krevende kamp og alldeles ingen slagen landevei i et landskap som er preget av verdens best betalte advokatfirmaer for fagforeningsknusing. Midt i denne virvelvinden står 23-årige Nabretta Hardin fra Memphis, Tennessee. Jeg møtte henne sist helg da hun deltok på det belgiske arbeiderpartiet PTBs årlige festival ManiFiesta i Oostende ved de forblåste strendene mot Den engelske kanal.

Elendige arbeidsfohold – skyhøy profitt

Den første fagforeninga innen det digre Starbucks-konsernet i USA ble dannet rett før jul i fjor i Buffalo i staten New York. Det er dannet en egen Starbucks-forening under navnet Starbucks Workers United under det syndikalistiske forbundet IWW. Siden har det blitt gjort framstøt i mange enkeltsjapper med krav om anerkjennelse som fagforening og tarfiffavtale. I Memphis er det rundt hundre kaffesjapper og på den der Nabretta Hardin jobber, er det 40 ansatte, mange av dem studenter på deltid. I januar i år var det flere av dem som ville danne fagforening på grunn av en rekke hendinger med en sterkt mislikt ledelse:

-Vi hadde 90 prosent oppslutning om kravet blant mine kolleger. To uker etter at vi framla det fikk jeg og seks andre sparken. Begrunnelsen var at vi hadde brutt sikkerhetsreglementet fordi vi befant oss i sjappa etter stengetid. Men det er nødvendig for å rydde og gjøre klar for neste dags åpning. Dette var bare nok et ledd i en trakassering vi har blitt utsatt for med en ledelse som nektet å gjøre noe med elendige arbeidsforhold. For eksempel har vi hatt mye problemer med elektriske støt fra kaffemaskiner der dårlige ledninger og vann er en konstant fare for støt, sier Hardin.

Hun legger ikke skjul på at det hjalp på motivasjonen at ledelsen i Starbucks har tredoblet overskuddet de siste to årene:

-De har tatt ut skyhøye profitter under og etter pandemien. Samtidig bruker de alle midler for å forhindre at vi fagorganiserer oss. Mange episoder med trakassering har blitt dokumentert av ansatte på TikTok. Vi bruker både det og andre sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter for å organisere folk i hele USA.

Ulovlige tiltak – seier i rettssak

-Vi var klar over at ledelsen ville komme med noen mottrekk. Men vi var ikke forberedt på at vi ville få sparken. Rett etter at det skjedde, i mars i år, kom direktøren i konsernet med en «programerklæring» om at målet var å bremse den fagforeningsoffensiven som var i gang. De er brutale og kyniske og bruker ulovlige metoder. De vet det er ulovlig, men tar heller sjansen på å bli dømt. For de har råd til å betale bøtene de blir ilagt for lovovertredelser.

Memphis 7, de sju oppsagte, bestemte seg for å ta oppsigelsen til retten i februar. Saken kom opp i juni og dommen falt i forrige måned. Dommen lød at Styarbucks hadde gått til ulovlig oppsigelse og måtte gjeninnta de sju i bedriften. Memphis 7 er de enste som har vunnet en slik rettssak, sier Hardin. Og dermed er det blitt en enormt viktig prinsippsak for kolleger over hele USA der Starbucks har 9000 kaffesjapper og langt over 150.000 ansatte. Svaret fra Starbucks har vært å opprette et såkalt Swat Team, et lag av ansatte som driver trakassering av ansatte som er med i fagforeninga.

Starbucks har også hyret inn USAs mest kjente fagforeningsknusere, advokatformaet Littler Mendelson, ifølge Nabretta Hardin. Nettstedet The Verge omtalte i vår dette firmaet som «anti-union lawyers» i sammenheng med at Apple hadde søkt hjelp for å bekjempe fagorganisering fra forbundet Communication Workers of America. I 2014 var det samme firmaet engasjert av McDonald’s for å gjengjelde en kampanje blant ansatte om å kjempe for heving av minstelønna til 15 dollar i timen.

Etter gjeninnsettelsen i august jobber nå Nabretta Hardin 80 prosent som tillitsvalgt der hun reiser til andre kaffesjapper både i Tennessee og andre stater for å oppmuntre til organisering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s