Industridøden er i gang: REC Solar legger ned

Ei lenge varsla krise har nå fått sitt første offer. REC Solar med 250 ansatte i Porsgrunn og Kristiansand legges ned av indiske eiere som følge av de norske sjokkprisene. Dette advarte tillitsvalgte og direktører om i januar.

Bildet: Daværende tillitsvalgte Ronnie Salvesen og ditto direktør ved REC Solar i Kristiansand David Verdu advarte mot industridød i januar i år. (Foto: Halvor Fjermeros)

Bare noen timer før partilederdebatten under starter, der kraftpriskrisa kommer til å bli det sentrale tema, kommer sjokknyheten om at REC Solar legger ned hele sin norske virksomhet. Den globalt ledende produsenten av solcellesilisium med verdens laveste utslipp av CO2, må dermed gi tapt for kraftprisene som det inneværende døgnet har nådd over 7 kroner per kwt.

Advarte mot kraftbransjens motiver

Under et intervju i januar i år på denne bloggen advarte både tillitsvalgte og direktører om konsekvensene av de høye strømprisene for industrien. REC Solar betalte seks ganger så høye strømregninger allerede i fjor høst som året før. Direktør David Verdu nøyde seg ikke med den andvarselen, men foreslo også at kraftselskapene måtte utelukkes fra NHO fordi de ikke tjente industriens interesser, men derimot sine egne kortsiktige profittinteresser:

https://halvorfjermeros.wordpress.com/2022/01/

På forsommeren fikk den samme direktøren oppsigelse med øyeblikkelig varsel, angivelig fordi de indiske eierne mente han ikke overholdt de mål om inntjening som han hadde satt for sin

3 kommentarer om “Industridøden er i gang: REC Solar legger ned

 1. Merkelig innlegg! Ingen ansatte har fått oppsigelse eller permitteringsvarsler pr. D.d. Den tragiske stansen av REC solar i Norge er kunngjort i dag, og i allmøtet (idag) ble det presisert at dette KUN er midlertidig.

  • Hei, Trude. Vi får håpe du har rett i at dette bare er midlertidig. Det viktigste er at dette komme ut som en advarsel om hva som skjer hvis ikke regjeringa tar politisk kontroll over strømprisene. Nå har både VG og Fevennen m. fl. saken ute basert på mitt oppslag.

   • Er du ute med «click-bait»? Overskriften og saken din er jo totalt misvisende.
    REC Solar har jo nettopp PERMITTERT mesteparten av sine ansatte, og VURDERER å legge ned driften.
    Du får holde deg til fakta…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s